Ce este de fapt o rochie sirena

Afla cum arata de fapt o rochie sirena, rochia despre care vorbeste toata lumea

Probabil ai tot auzit si citit despre faimoasa rochie sirena, despre care toata lumea spune ca flateaza intr-un mod miraculos orice silueta. Iata care sunt de fapt avantajele acestui tip de rochie.

Care sunt caracteristicile unei rochii sirena

O rochie sirena este o rochie lunga, care urmareste indeaproape linia corpului pana in dreptul genunchilor, de unde se evazeaza precum o coada de peste, din acest motiv ea mai numindu-se si rochie cu coada de peste. De aici porneste denumirea acestui tip de rochie atat de apreciata si de eleganta. 

Rochiile tip sirena sunt intotdeauna lungi si ele tind sa fie croite pentru a fi purtate la diverse ceremonii formale precum baluri de absolvire, nunti, petreceri si evenimente de seara.

Sectiunea de coada de peste evazata a unei rochii sirena porneste de cele ma multe ori de deasupra genunchilor si creeaza astfel un volan ce se opreste la podea. 

In functie de tipul de material, acesta poate fi fluid si moale, daca rochia este realizata dintr-un material subtire, precum voal sau matase. Pe de alta parte, unele rochii sirena au o alta tinuta daca sunt create dintr-un material mai rigid si ofera o imagine mai dramatica.

 Ce tipuri de rochii sirena poti gasi in magazine

Rochiile sirena sunt prin excelenta potrivite pentru evenimente elegante. Ele pot avea accente paiete sau dantela, decupaje sau aplicatii de broderie. Culorile si tesaturile difera si ele foarte mult si poti gasi rochii sirena potrivite chiar si celor mai pretentioase evenimente formale. Cu siguranta nu vei da gres cu o rochie sirena neagra lunga, mizand astfel pe cea mai eleganta simplitate, care iti va conferi rafinament. 

Daca totusi iti doresti ceva mai lejer, poti alege o rochie fluida din matase, intr-o culoare pastelata pentru o petrecere lejera la malul marii.

In ultima vreme miresele se orienteaza si ele catre o rochie tip sirena, pentru ca aceasta croiala pune in evidenta orice tip de silueta, accentuand talia si soldurile. Albul si culoarea fildesului raman cele mai populare culori pentru rochiile de mireasa, care sunt completate cu diferite tipuri de aplicatii, precum cristale sau perle.