Istoria rochiei sirena

Afla cum a aparut rochia sirena si cine a facut-o celebra

Rochiile sunt cele mai populare articole de imbracaminte feminina. Dar un anumit model a ajuns sa reprezinta astazi chintesenta feminitatii si aceea este rochia sirena. Iata care s unt originile ei si cum a evoluat ea in timp.

Precursoarea rochiei sirena a aparut in secolul al XIX-lea

Un prim model al rochiei sirena a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea, in jurul anului 1877, in perioada in care s-a inregistrat un mare punct de cotitura in domeniul modei. Silueta trece in acel moment de la o latime extrema, la o ingustare maxima. Astfel, daca pana atunci femeile purtau corsete care strangeau foarte mult talia, impreuna cu jupoane si crinoline care adaugau un volum foarte mare fustei, la inceputul anilor 1880 acest lucru se schimba. Apare notiunea de costum pentru femei, care propune renuntarea la crinoline, astfel ca surplusul de material al fustelor foarte ample este strans la spate, creand o silueta ce incepe sa se apropie cu cea a unei sirene. Astfel, talia este bine marcata, iar partea de jos a siluetei se ingusteaza si se evazeaza spre podea.

Marcel Rochas - inventatorul rochiei sirena

Abia in anul 1930 designerul francez Marcel Rochas propune o prima colectie haute couture in care promoveaza un nou model de rochie, rochia sirena. Acesta devine foarte repede populara, mai ales printre actritele si divele perioadei, ea ajungand sa fie preferata vedetelor de la Hollywood, precum Marilyn Monroe sau Rita Hayworth. Ele adora acest tip de rochie datorita modului in care imbratiseaza si prezinta silueta, ingustand talia si oferind imaginea unor solduri frumos conturate. 

Rochia sirena in prezent

Astazi rochia tip sirena ramane una dintre alegerile de top in randul femeilor elegante. In zilele noastre aceasta croiala de rochie este foarte potrivita pentru a fi purtata pe covorul rosu, la petreceri sau nunti. Senzualitatea sa combinata cu un tip de feminitate languroasa nu isi va pierde niciodata eleganta si a devenit o alegere sigura pentru orice ocazie. 

Rochia sirena este de asemena un model foarte apreciat si in ceea ce priveste rochiile de mireasa. Ea este un model clasic, care nu se demodeaza si poate fi adaptat in orice moment al modei. Indiferent ca este vorba despre o rochie de mireasa din dantela, tul, tafta sau matase, o rochie tip sirena este o alegere foarte buna pentru orice mireasa.